Αναρριχητικά πεδία του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης στην περιοχή του ποταμού Νέστου…

Μεγάλο Πέταλο Ανατολική Πλευρά Γαλάνης

Χαρακτήρας πεδίου, παραδοσιακός
Προσανατολισμός Δ

Λίγα λόγια για το πεδίο
Στην ανατολική πλευρά του ποταμού Νέστου εκτός από το πεδίο του Νταμαριού που είναι δίπλα στο χωριό της Γαλάνης υπάρχει και ένα ακόμα πεδίο το οποίο είναι και το πρώτο που σκαρφαλωθηκε στη περιοχή του Νέστου.
Όλες οι διαδρομές έχουνε και μια ιστορία μικρής περιπέτειας μιας και στην δύσκολα τις κάθε διαδρομής δεν είναι το σκαρφάλωμα αυτής αλλά και η επιστροφή τις. Με τον καιρό όμως αφού όλο και περισσότεροι αναρριχητές σκαρφάλωναν στα βραχια αυτά δημιουργήθηκαν μικρά μονοπατάκια δίπλα στις απόκρημνες πλάγιες των βράχων του Νέστου. Όλες οι διαδρομές είναι πάνω από τρεις σχοινιές και θα χρειασθείτε σίγουρα το κράνος σας δυο 50μετρα σχοινιά καθώς επίσης και όλες τις σειρές σας από φρεντς καριδια καρφιά μιας και θα χρειαστεί να οργανώσετε τα περισσότερα Ρελλε σας.
Γενικά το πεδίο απευθύνετε σε έμπειρους αναρριχητές με εμπειρία στην εύρεση διαδρομών βουνίσιου τύπου και σε αναρριχητές που επιθυμούν την ταλαιπωρία των μεγάλων διαδρομών. Το ανάπτυγμα των διαδρομών είναι από 150 έως και 400 μέτρα

α/α ΟΝΟΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΥΛΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ
1 Η ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ Φριεντς καριδια VI+/VIII- 60m
2 Η ΚΟΨΗ ΤΙΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΟΛΑ IV+/V- 300m
3 TO ΔΙΕΔΡΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΟΛΑ V+/VI- 200m
4 Η ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΜΗΛΟΥ ΟΛΑ V+ 250m
5 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΩΝ ΟΛΑ VI- 200m
6 ΓΙΑΠΩΝΕΖΑ ΟΛΑ VII- 150m
7 ΣΑΘΡΗ ΚΟΨΗ ΟΛΑ VI- 400m
8 Η ΖΩΝΤΟΧΗΡΑ ΟΛΑ VII- 300m
9 Ο ΣΠΟΡΟΣ ΟΛΑ VI+ 50m

Υ.Γ Ο δρόμος προσέγγισης του πεδίου γίνεται από το παρκινγ όπου αφήνουμε το αμάξι μας περπατάμε 10 λεπτά επάνω στο μονοπάτι του ποταμού μέχρι που συναντούμε το ξύλινο σπιτάκι όπου και παίρνουμε τον ανηφορικό δρόμο προς το πεδίο(επάνω δεξιά όπως πλησιάζουμε στο σπιτάκι) ακόμα 5 λεπτά εκεί υπάρχει μονοπάτι μέχρι το ξεκίνημα ορισμένων διαδρομών.